Få billig el til erhverv

Modtag tilbud fra op til 3 elselskaber

Valg af El til erhverv og virksomheder

Som virksomhed er der altid fokus på optimering af omkostningerne, og her er elregningen faktisk let at optimere for de fleste.
Foruden det faktiske forbrug af strøm, er det vigtigt at vide at der på din elregning også bliver afregnet for nettilslutning og afgifter. Nettilslutningens beløb og størrelse afhænger af dine lokale leverandør, og er ikke noget som dit elselskab kan påvirke, ej heller er afgifter. Der hvor din valg af elselskab kan hjælpe, er på afreningen af det faktiske kWh forbug. Alt efter hvilken type virksomhed man har med at gøre, er det vigtigt at tage stilling til sin risiko profil. De mest gængse typer af aftaler er:

  • Fast pris
  • Variable pris
  • Loft over prisen

Det er vigtigt at man som virksomhed gør sig klart om man gerne vil have en fast låst pris, så det kun er ens forbrug der afgør hvor stor elregningen er, eller om man vælger en variabel pris. Den variable pris giver besparelser når elprisen er lav, hvor mod at når elprisen er høj, så følger man prisen op. Der findes en hybrid mellem de overstående, hvor man får et loft over prisen, men når elprisen er lav, så følger man den ned.

Det grønne tilvalg

Det er også vigtigt at i som virksomhed får besluttet jer om at i vil vælge grøn strøm. Valget her betyder oftest at i får en lidt højere elpris, men så er i også garanteret at elselskabet køber strøm ved vedvarende energikilder. Dette kan være f.eks. vindmøller og solcelleparker.  

Forbruget giver anledning til forhandling

For virksomheder med et højt forbrug er det muligt at forhandle en lavere pris på plads. Derfor er det også vigtigt at få indhentet tilbud, hvorfor i kan se hvad de forskellige selskaber tilbyder.

Frigørelse af likviditet

Der er nogle erhvervskunder som har betalt forud for deres strøm – en form for depositum for at elselskabet er sikret sig afregning på virksomhedens strømforbrug. Det er ikke alle som har det, men for dem der har, så har de haft mulighed for at kunne sig ud af dette ved at skifte leverandør. Hermed har de opnået frigørelse af likviditet fra enten deres eksisterende leverandør eller ved en ny leverandør.

Vi ser ofte at virksomheder har forudbetalt 1-3 måneder, hvilket i nogle typer virksomheder kan drejes sig om store beløb.

Fradrag

Alt efter branche eller industri en virksomhed arbejder i, kan der være mulighed for fradrag på udgifterne. Det kan være en god idé at i sikre jer at i får det rigtige fradrag, da i eller betaler for meget for strømmen. Jeres revisor kan hjælpe med dette, ellers kan i forsøge at tale med en rådgiver fra jeres valg af leverandør.

Har du kontrakt?

Private forbruger er beskyttet med en kontrakt der højst kan forlyde på 6måneder. Det er der ikke for virksomheder. Derfor er det vigtigt at i gør jer klart om i allerede har kontrakt med jeres nuværende leverandør, og hvis i står foran at skifte, hvor lang tid i er klar på at binde jer til en ny leverandør. Oftest ses erhvervskontrakter på 3 til 5 år. Hvis i er villige til at binde jer i en længere periode, kan i måske også forhandle en bedre pris på plads.

Modtag op til 3 tilbud

Modtag 3 billige tilbud på el fra op til 3 udbydere.

Uforpligtende

Det er 100% uforpligtende. Du vælger helt selv om du vil skifte leverandør